Палачинки! Кой не обича палачинки!
Мнозина желаещи да коригират или запазят теглото си често се отказват напълно от този прекрасен десерт.
Решение има!
Прадукти:
Цвекло – 280 гр
Яйца – 1 бр
Кисело мляко – 100 мл
Яйца – 1 бр
Кисело мляко – 100 мл
Бакпулвер
- 1/2 лъжичка
Елда брашно - 80 гр. (За дебели палачинки имате нужда от повече брашно)
А щипка сол
Сок от половин портокал
Елда брашно - 80 гр. (За дебели палачинки имате нужда от повече брашно)
А щипка сол
Сок от половин портокал
Овкусяване
– кисело мляко с шейк + ягоди
Елда /гречка/ –
за да си направим брашно смиламе зърната на на нутрибулит или приставка за
мелене на ядки към блендер /запомнене, че това брашно е подходящо и за много други
печива/.
Цвеклото се
сварява, обелва и пюрира.
Добавете към пюрето киселото мляко, бакпулвера,
брашното от елда, сол, сока от портокал и добре разбийте.
Може да си спестите
сока от портокал. Добавете брашното от елда последно, до получаване на
необходимата консистенция. Това е важно за да можете да постигнете по-добър
резултат.
Вместо цвекло може да използвате настъргана неварена тиква, която също пюрирате и т.н.т.
Вместо цвекло може да използвате настъргана неварена тиква, която също пюрирате и т.н.т.
Може вместо
кисело да бъде използвано прясно мляко.
Нагрейте тигана
за палачинки /желателно с незалепващо покритие/. Намажете с малко масло за
аромат, добавете черпак от сместа за палачинки и печете по 2-3 минути от всяка страна.
Готовите
палачинки може да се гарнират със сладко, кисело мляко със шейк, ягоди или други плодове и т.н.
Добър
заместител на:
- сладко се получава, като се смесят 100 гр. кисело мляко с една или две мерителни
лъжички протеинов шейк с различен аромат и вкус /бърка се с лъжица/
- течен шоколад 100 гр. кисело мляко с 2 лъжици протеинов шейк и 2 чаени лъжици горчиво какао.
източник







Коментари
Публикуване на коментар